Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition

Triumph Motorcycles onthult een prachtige T120 Elvis Presley Limited Edition ter ere van Elvis en het fascinerende verhaal van zijn ‘Memphis Mafia’ Bonnevilles. Deze opvallende T120 combineert de authentieke stijl, prestaties en moderne technologie met een mooie kleurstelling vol leuke details en maakt zo een verwijzing naar Elvis’ meest iconische ‘Comeback Special’ vertoning in ‘68.

 

De rijke Carnival Red kleurstelling is geïnspireerd op de J Daar custom Bonneville die in 2023 gemaakt werd om geld in te zamelen voor de Elvis Presley Charitable Foundation. En net zoals de Bonneville T120 TT die in de Comedy Western ‘Stay Away Joe’ zat en de Bonnevilles die aan de Memphis Mafia werden geschonken in 1965, behoudt deze moderne T120 z’n iconische Bonneville-DNA, een tijdloze silhouet en een opvallend vormgegeven tank die zo’n indruk maakte op Elvis.

 

Elvis' introductie tot Triumph Motorcycles gebeurde in 1965 toen hij tijdens een pauze van het filmen tijd doorbracht met zijn beste vrienden, beter bekend als de 'Memphis Mafia', in zijn villa in Bel Air. Zijn vriend Jerry Schilling had een nieuwe Triumph T120 besteld en Elvis deed er een rondje mee in z’n wijk. Elvis was onder de indruk en toen hij terugkwam zei tegen z’n manager Alan Fortis: "bestel er één voor alle jongens, maar we moeten ze wel tegen vanavond hebben!" Motorfietsdealer Bill Robertson & Sons slaagde erin om diezelfde avond nog zeven Triumphs te leveren – er volgden er nog twee extra een beetje later – en Elvis en z’n vrienden reden samen rond in Bel Air tot laat in de avond. Ze stopten pas toen de buren naar de politie hadden gebeld om te klagen

 

De nieuwe T120 Elvis Presley Limited Edition is beschikbaar vanaf €19.795. De motoren zullen vanaf augustus 2024 bij ons staan.

Meer info